04.08.2008  - Latgales novada 2008. gada atklātais čempionāts šahā


Fotogalerija

2008.gada 2. - 3.augustā Daugavpils pilsētas šaha – dambretes klubā notika Latgales novada 2008.gada atklātais čempionāts šahā. Turnīrā piedalījās Latvijas, Krievijas, Ukrainas un Vācijas šahisti (kopā – 35 dalībnieki, tai skaitā - 18 meistarkandidāti un 1 FIDE meistars). Sacensības tika rīkotas saskaņā ar FIDE noteikumiem, pēc Šveices sistēmas (7 kārtas).

Sīvā cīņā pirmo vietu sacensībās ieguva meistarkandidāts Sergejs Klimakovs no Daugavpils (6 punkti no 7), apsteidzot FIDE meistaru Andri Starostītu tikai pēc Buholca koeficienta. Trešo vietu izcīnīja meistarkandidāts Pāvels Besedins (5.5 punkti no 7). Ceturto vietu ieguva Vadims Indričāns (5 punkti no 7), izpildot meistarkandidāta normatīvu un saņemot balvu par labāko rezultātu zēniem līdz 15 gadiem. Piekto vietu ieguva Daugavpils pilsētas čempions Ingemārs Jesse (4.5 punkti no 7), saņemot balvu par labāko rezultātu jauniešiem (līdz 20 gadiem).

Labākais no veterāniem” bija meistarkandidāts Semjons Štaermans (4.5 punkti no 7), apsteidzot par 0.5 punktu Nikolaju Škondu. Labāko rezultātu sieviešu starpā uzrādīja Irina Jemeļjanova no Rīgas. Īpašas balvas saņēma turnīra visjaunākie dalībnieki – Elizabete Limanovska (Latvijas vicečempione meiteņu līdz 8 gadiem starpā, Eiropas čempionāta dalībniece), Elvis Limanovskis un  Nikita Zuj-Zajkovskis (visi ir Krievu liceja audzēkņi)

Sacensību sīvo cīņu šahistiem palīdzēja izturēt enerģētiskie dzērieni Red-bull. Turnīra apbalvotie saņēma no orgkomitejas biļetes uz Speedway Grand Prix, medaļas, kausus, diplomus un naudas balvas.

Sīkāk turnīra rezultātus Jūs varat apskatīt šeit:  1  2