20.10.2008  - Bērnu šaha festivāls “Latgales rudens – 2008”


Fotogalerija

2008.gada 18 – 19.oktobrī Daugavpils šaha klubā notika tradicionālais bērnu šaha festivāls „Latgales rudens”, kurā piedalījās 64 jaunas paaudzes šahisti no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas.

Pirmo un otro vietu vecuma grupā līdz 10 gadiem (28 dalībnieki) izcīnīja rīdzinieki Jevģēnijs Širokovs (6.5 punkti no 7) un Dmitrijs Taranovs (6 punkti). Trešo vietu ieguva Zubeirs Haciveli no Jēkabpils. Labākā no meitenēm – Agne Semonavičute no Lietuvas (piektā vieta kopvērtējumā). Labākus rezultātus Daugavpils pārstāvju starpā šajā vecuma grupā uzrādīja Nikita Zuj-Zajkovskis, izcīnot 8 vietu.

Vecuma grupā līdz 15 gadiem (30 dalībnieki) pirmo un otro vietu izcīnīja daugavpilieši Edgars Daņko un meistarkandidāts Deniss Dunaveckis, trešo vietu ieguva Svjatoslavs Sokols no Aizkraukles. Labākā no meitenēm – Elīna Otikova no Rīgas.

Pirmo un otro vietu vecuma grupā līdz 20 gadiem arī izcīnīja Daugavpils šahisti – meistarkandidāti Ingemārs Jesse un Pāvels Besedins, trešo - Kristaps Kalniņš no Jēkabpils. Labāka no jaunietēm – Jevģēnija Aboliņa no Maltas.

Turnīra uzvarētāji tika apbalvoti ar kausiem, medaļām un naudas balvām – 25, 20 un 15 Ls. Sacensību veikšanā piedalījās starptautiskās kategorijas tiesnesis Alberts Cimiņš no Rīgas, kurš augsti novērtēja festivāla organizēšanas līmeni un apsveica šaha kluba vadītāju – Stanislavu Krivihu ar viņa audzēkņu rezultātiem.

Daugavpils šaha klubs pateicas pilsētas sporta komitejas vadītājam Vitālijam Gaukam par sniegto palīdzību šaha festivāla organizēšanā.

Festivāla nolikums
Sacensību apskats